kenmerken

De unieke eigenschappen van Kangen water®:

–   anti-oxidanten en vrije radicalen
–   micro clustering & hydratatie
–   een hoge alkalische pH waarde

Antioxidanten en vrije radicalen

Antioxidanten

Antioxidanten zijn aanwezig in groenten en fruit en in dranken als groene thee en alkalisch geïoniseerd water.
De biologische beschikbaarheid van antioxidanten in Kangen water is bijzonder groot.
Het is bijna onmogelijk om dagelijks dezelfde hoeveelheid antioxidanten binnen te krijgen door het eten van groenten en fruit, als door het drinken van Kangen water.

Antioxidanten worden uitgedrukt in ORP-waarde

De kracht van antioxidanten wordt uitgedrukt in ORP-waarde: Oxidatie Reductie Potentieel waarde, gemeten in millivolt (mV). Dit is het vermogen van een stof om oxidatie in het lichaam te verminderen.

Een positieve ORP-waarde geeft de aanwezigheid aan van vrije radicalen, die elektronen ‘stelen’. Een positieve ORP (+) leidt tot oxidatie en verzuring: een versnelde veroudering van het lichaam.

Een negatieve ORP-waarde geeft de aanwezigheid aan van extra elektronen, die fungeren als antioxidanten. Deze antioxidanten binden zich met vrije radicalen. Een negatieve ORP (-) vertraagt de veroudering van het lichaam.

De ORP-waarde in dranken is meetbaar

– Kraanwater heeft een ORP van +400mV;
– Gefilterd water en flessenwater hebben een ORP van +250mV tot +300mV;
– Groene thee heeft een ORP waarde van -100mV;
– Kangen water heeft een ORP van -400mV.

Kangen water heeft dus een zeer negatieve ORP!  Dit duidt op een groot antioxidatie vermogen (ORP = -400mV). Kangen water is de krachtigste vloeibare antioxidant die er is! De extra aanwezige elektronen (antioxidanten) zijn direct beschikbaar voor de neutralisatie van vrije radicalen.

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn atomen die maar één neutron hebben. Een vrije radicaal heeft dus een ‘vrije’ plaats, die zich zo snel mogelijk wil binden aan iets anders.

Het ontstaan van vrije radicalen

1) Door belastende en verzurende factoren:
Slechte eet- en drinkgewoonten, ongezonde leefstijl, ongezonde omgeving, maar ook bijvoorbeeld een bijproduct van een normale stofwisseling.
2) Door oxidatie
Oxidatie is een chemische reactie tussen zuurstof en een andere stof: hierdoor ontstaat het verlies van een elektron. Zonder dit elektron wordt het molecuul instabiel en verandert het in een vrije radicaal (een behoeftige elektron). Vrije radicalen binden zich aan moleculen van gezonde weefsels in het lichaam om zich te stabiliseren.

Cellulaire schade en veroudering van het lichaam

Vrije radicalen ‘stelen’ als het ware elektronen: hierdoor ontstaat cellulaire schade. Gezonde weefsels worden een onstabiele vrije radicaal en stelen vervolgens elektronen van andere moleculen. Nu ontstaat een kettingreactie. Deze vernietiging creëert een biologische veroudering van het lichaam, dit noemen ze ook oxidatie. Dit resulteert in rimpels, degeneratie van botten, spieren, organen en klieren. Een verzwakking van cellulaire membranen, kortom een verlies van vitale energie. Vrije radicalen zijn een belangrijke factor bij ziektes!

Antioxidanten ruimen vrije radicalen op

Een watermolecuul (H2O) is een chemische verbinding van twee atomen waterstof (H) en een atoom zuurstof (O). Door ionisatie verandert het H2O molecuul in zuur water (H+) en basisch water (OH-).

De zuurstof afkomstig van het Kangen apparaat is een krachtige antioxidant (O) met een extra elektron (H), een hydroxyl-ion. Deze hydroxyl-ion wordt in het lichaam aan een vrije radicaal afgestaan => Kangen water is een donor van elektronen en neutraliseert vrije radicalen: Kangen water is een opruimer van vrije radicalen!

Micro clustering & hydratatie

Water is H2O. Water leeft in verschillende structuren en clusters of maten. Gewoon water bestaat uit 15 tot 20 moleculen per cluster. Kangen water bestaat na ionisatie uit 5 tot 6 moleculen per cluster (hexagonaal, zeshoekig).

Micro geclusterd

De cellen (eigenlijk de openingen in het celmembraan of aqua-poriën) nemen het geïoniseerde water beter op door de micro geclusterde structuur en de kleinere oppervlaktespanning. Het gevolg is:
– een super hydratatie op cellulair niveau;
– een optimaal transport van aanvoer van voedingsstoffen;
– een optimaal transport van afvoer van afvalstoffen.

Kangen water® is geherstructureerd en heeft een hexagonale structuur. Geherstructureerd, geïoniseerd water hydrateert het lichaam. Het lichaam herstelt zichzelf en brengt zichzelf in balans. Betere cellulaire hydratatie resulteert in een vermindering van verzuring van de cellen, verbeterde immuniteit, verhoogde vetverbranding, DNA-reparatie en verhoogde resistentie tegen virussen. 

Het belang van hydratatie (water drinken)

Het lichaam verliest iedere dag water via urine, ontlasting, transpiratie en de ademhaling. Het is logisch dat dit aangevuld moet worden. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de mensen te weinig drinkt en daardoor chronisch uitgedroogd raakt. Uitdroging kan tot veel gezondheidsklachten en ziektes leiden.

Water is de basis van alle leven op aarde. Het menselijk lichaam bestaat gemiddeld uit 70% procent water en moet voldoende gehydrateerd blijven voor optimale gezondheid en welzijn. De meeste lichaamsprocessen vinden plaats in een ‘waterige’ omgeving. 

Aangeraden wordt om dagelijks 30 ml water per kilogram lichaamsgewicht te drinken. Bij een gewicht van 70 kilogram is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water 2 liter. De beste manier om het lichaam te hydrateren is het drinken van voldoende, zuiver en gezond water. Hoe meer je drinkt, hoe sneller resultaat.

Verzuring

Het is algemeen bekend dat onder andere stress, gebrek aan lichaamsbeweging, bewerkt voedsel, kunstmatige smaak- en kleurstoffen, frisdrank, alcohol, sigaretten, synthetische ingrediënten in cosmetica / verzorgingsproducten, vervuiling (lucht en straling), chloor, plastics, pesticiden en insecticiden de gezondheid en vitaliteit ondermijnen.

Dranken met een positieve ORP-waarde (bijv. kraanwater of flessen-water) verzuren het lichaam (artrose, stijfheid, pijn!). Vergiftiging wordt onbedoeld en onbewust in de hand gewerkt. Dit kan leiden tot welvaartsziektes als hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Miljarden mensen hebben te maken met ziekenhuisonderzoeken en een record aantal mensen gebruikt geneesmiddelen. Een gezonde leefstijl, een gezond voedingspatroon en het drinken van het juiste water ontgift, ontzuurt en zuivert het lichaam. Dit verbetert gezondheid, welzijn en vitaliteit. Gezondheidsklachten en ziektes kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Een hoge alkalische pH waarde

De zuurgraad wordt uitgedrukt in pH. De schaal loopt van 1 tot en met 14, waarbij 7 neutraal is. De pH-waarde van bloed bij een gezond mens varieert tussen 7.35 en 7.45, waarbij pH 7.365 ideaal is.

– boven pH 7 is een vloeistof alkalisch (basisch)
– onder pH 7 is een vloeistof acidisch (zuur)

Chronische verzuring

Veranderingen in de pH van bloed buiten het bereik [7.34 en 7.45] resulteren in een onomkeerbare beschadiging van cellen. Chronische verzuring van bloed en weefselvocht is acidose. Dit leidt tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, overgewicht, cholesterol verhoging, gastritis, artritis, jicht, nierstenen, vermoeidheid, stemmingsstoornissen en stijfheid!

Vaak is het lichaam zo verzuurd (en verstijfd!) dat het zure afvalstoffen opslaat in de vetcellen met een toename van het lichaamsgewicht tot gevolg. Verzuring ontstaat door:
– eten en drinken
– extreme (sport) inspanningen
– negatief denken
– stress
– roken
– omgevingsfactoren (straling en electro-smog!)
– etc. etc.

Alkalische mineralen

Het lichaam gaat verzuring tegen met behulp van alkalische mineralen. Deze alkalische mineralen -calcium, kalium, magnesium en natrium- komen uit gezonde voeding en uit drinkwater. Wanneer deze mineralen niet voorhanden zijn, gaat het lichaam alkalische mineralen onttrekken aan tanden, spieren en botten om de pH-waarde van het bloed op peil te houden.

 Kangen water heeft een pH-waarde van 8,5 tot 9,5, bevat veel mineralen en neutraliseert zure afvalstoffen in het lichaam. Zo wordt ook de pH-waarde van het bloed in balans gebracht.

Het drinken van Kangen water:
– verbetert de hydratatie van cellen
– zorgt voor opname van de benodigde mineralen
– zorgt voor opname van voedingstoffen in de cellen
– zorgt voor de afvoer van zure afvalstoffen

Veel kraan- en flessenwater heeft een lage pH-waarde (zuur) en beschikt niet over de benodigde mineralen. Dit water heeft niet de ontzurende eigenschappen van het Kangen water.

Kortom: Anti-oxidanten, micro geclusterd & alkalisch water (alle drie unieke eigenschappen van Kangen water) zorgen voor vitale, gezonde cellen.